מטעות לטעים – חקלאות מרפסת וכרוב ניצנים חופש אסיאתי בשומשום

היא באמת חשבה שזה פרח ושתלה אותו באושר רב. זה לא היה פרח אלא שתיל רך ותמים של כרוב ניצנים שפשוט גדל וגדל לממדים של אודרי 2 מחנות קטנה ומטריפה.

כבר סיפרתי את סיפורו של אותו צמח, בפוסט קודם כאשר הבנתי שעלי לגזום את העלים כדי להכניס את הצמח למצוקה ושיתחיל לייצר את הכרובונים. זה מה שיצא בפעם הקודמת כשהיו לי המון עלי כרוב חופשיים

אבל כרוב הניצנים אינו איזה עץ שאוכל לשבת בצילו ולקרוא את מוספי השבת וצריך לסיים את הסיפור הזה.

זה נגמר הפעם במנה של כרוב ניצנים אסייתי בשומשום וסויה (בסוף מתכון גם למי שלא טועה ושותל)

BrusselSproutsLunch_7175_180428

אז ביום שמש של אחרי יפן נפלה ההחלטה. אם אני מכין יקיטורי עוף (שיפודים יפנים שכאלו) אני צריך אלמנט ירוק ומריר ליד. יומו של הכרוב בא. הוא צמח יפה מאוד, שתה לי הרבה מים

BrusselSproutsLunch_7156_180428

BrusselSproutsLunch_7152_180428

אבל לא לעולם חסד.

מה שגיליתי הוא שלמנוול יש שורש רציני ודרושה חפירה ומשיכה חזקה, כזו שמאיימת לתת אותותיה בגב, בטח כשאני לא רוצה לפרק את כל מה שמסביב. אז חפרתי ומשכתי בעודי מזמזם את שירו הידוע של לוין קיפניס על אליעזר והגזר:

מְשׁוֹךְ בָּגֶּזֶר, מְשׁוֹךְ בָּגֶּזֶר –
אֵין כָּמוֹהוֹ גֶּזֶר!
מְשׁוֹךְ יָמִינַה, מְשׁוֹך גם שְׁמֹאְלָה
אֵין הוּא זָז הַגֶּזֶר!

בסוף יצא המנוול. משתי האדניות שם נשתלו השתילים העדינים למראה

BrusselSproutsLunch_7171_180428

גדל יפה הבחור, שתה הרבה מים, קיבל הרבה שמש, הפך להיות הבריון של האדנית, מטיל חיתתו על כל הצמחים האחרים שנרתעו ממנו אבל זהו. תם שלטון העריצות הכרובי.

BrusselSproutsLunch_7173_180428

בעוד מי הבישול מבעבעים פירקתי את הכרובונים משני הצמחים, השריתי במים כדי להסיר את החול שדבק בהם והכנתי כך:

כרוב ניצנים אסיאתי בסויה ושומשום

לא חייבים לגדל, אפשר לקנות טרי בחנות או רחמנא לצלצלן, לקנות קפוא.

חומרים

  • כרוב ניצנים – חבילה
  • 2 כפות (או יותר) של שומשום. אפשר לערבב לבן ושחור
  • 2 כפות שמן ניטרלי בטעם (קנולה, חמניות וכו’)
  • 1-2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף דבש
  • 1 כף מיץ ליים או לימון
  • 2 כפות מי ברז
  • 1 כפית שמן שומשום

ראשית, שולקים את הכרובונים בהרבה מים רותחים ומלח, בערך 5 דקות עד שהם מתבשלים בצורה שווה. מוציאים, מסננים ושמים בצד

  1. במחבת יבשה קולים שומשום – 2 כפות או יותר לפי איך שאוהבים, ומערבבים, מקפיצים עד שהוא מתחיל להתפצפץ. מניחים בצד
  2. באותה מחבת, מוזגים שמן ניטרלי בטעם – קנולה וחבריו – 2 כפות בערך ומוסיפים 1-2 שיני שום כתושות.
  3. לפני שהשום משחים, כי לא צריך עוד מריר זורקים פנימה את הכרובונים וצורבים אותם קלות
  4. מוסיפים – 2 כפות סויה, 1 כף דבש/סילאן, 1 כף מיץ מליים (רצוי) או לימון (מצוי), 1-2 כפות מים כדי שלא יישרף מהר. מערבבים ומצמצמים את הרוטב עד שמסמיך. ברגע האחרון מוסיפים 1 כפית שמן שומשום שנשרף מהר ולכן מערבבים ונותנים לו עוד 10 שניות
  5. מערבבים פנימה את השומשום הקלוי ומגישים.

זה ממש דקות, אל תתלהבו שיש 6 שלבים. זה פשוט וטעים יותר עם כרובונים טריים וממש מעולה עם כרובוני חופש

BrusselSproutsLunch_7175_180428_SQUARE

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה Food, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.