סוף ממולא בטעות תחילה – עלי כרוב ניצנים ממולאים

נורית התחילה וזה היה הרעיון שלה. היא רצתה גינה במרפסת וחפרה לי בראש והביאה את הגננים הנכונים והרימה גינה יפיפייה. ואז החליטה לשתול פרחי כובע נזיר ושתלה במקומו כרוב ניצנים.

זה סיפור שמתחיל בטעות שתילה ומסתיים בארוחת צהריים מעולה של כרוב ניצנים ממולא.

StuffedBrusselsSprout_9340_171223

אז נורית, זו מהפרח, שתלה כרוב ניצנים באדנית גדולה הכרוב שמח מאוד על התנאים הנוחים וגדל וגדל וגדל.

StuffedBrusselsSprout_9292_171223

הכוונה היתה לשתול את כרוב הניצנים באדניות של ירקות אבל היא התבלבלה. והכרוב המשיך לגדול ולגדול וניצנים לא נראו בארץ.

StuffedBrusselsSprout_9294_171223

אז ישבתי ושאלתי את עצמי, מאין יבוא עזרי? איפה אמצא מידע על גידול כרוב ניצנים? לו רק הייתה לי גישה לרשת מידע בינלאומית שם אפשר לברר שאלות על כרוב ניצנים ולראות סרטוני חתולים.

בינות לסרטי החתולים גיליתי סרטוני כרוב ניצנים וגיליתי שעלי לקטום את רוב עלי הצמח כדי להכניס אותו ללחץ ואז יוציא ניצנים בדמות כרובונים קטנים.

StuffedBrusselsSprout_9297_171223

אז בשבת בבוקר עטיתי על עצמי את האוברול וכובע קש ויצאתי לפינת המרפסת להיות חקלאי. ברגש וחיל ורעד קטמתי את רוב עלי הצמח במזמרתי הוותיקה.

StuffedBrusselsSprout_9312_171223

צרור יפה הונח במטבח. אבל חבל סתם ככה לזרוק עלים נהדרים כאלו טריים לחלוטין כמו שאי אפשר למצוא בשום מקום. מצווה היא לקחת אותם ולמלא אותם!

באותה רשת של סרטוני חתולים ביררתי שאין בעיית רעילות  או משהו, אבל נראה שהכל בסדר והערימה יכולה לעבור בישול בלי לאיים על אף אחד מהאוכלים. לעלים יש טעם אגוזי קל והם קצת קשים אבל טעימים. בסופו של יום, זה כרוב. עוד אחד ממחלקת הכרוב וכרוב ממולא הוא מוכר וידוע אז למה זה לא?

StuffedBrusselsSprout_9314_171223

יודע אני את הכללים של ריכוך וקיצוץ אבל בכל זאת חפצתי להיתלות באילנות גבוהים או לפחות בכרובים נוספים ושלפתי בין חתול בוהה עם קרני אייל לחג המולד, לבין עוד שיר של סטטיק ובןאל את המתכון של לימור לניאדו תירוש לעלי כרוב ערבי (מלפוף) ממולאים (הנה, זה פה, באתר הארץ).

עכשיו הבה ונשחיז סכין, נשטח משטח עבודה, נסנור סינור ולעסק

ראשית, יש להוריד את עוקצי העלים כדי שנוכל לגלגל אותם בקלות וחוצמזה, זה לא ממש טעים. עוברים על העוקץ עם סכין עד שליש העלה ומסלקים אותו. אחר כך, חולטים את העלים לכמה דקות בסיר שטוח גדול מלא במים רותחים. את הגבעולים שומרים בצד. גבעול שהוסר במערכה הראשונה יופיע שוב אחר כך.

StuffedBrusselsSprout_9316_171223

אחרי כמה דקות במים, העלים מתרככים ומקבלים צבע ירוק עמוק ומהמם במיוחד. בזמן שהם מתבשלים להם ומתרככים מכינים את המילוי, המלית בפי העם.

StuffedBrusselsSprout_9320_171223

אני השתמשתי בבשר בקר טחון. מסקנה מסוף התהליך – בשר כבש שמן היה עושה עבודה טובה יותר ומתייבש פחות. נו מה לעשות, לומדים. מערבבים הכל עם שמן זית  שידביק הכל וקבלים תערובת מושלמת.

עכשיו למילוי.

מניחים עלה חלוט במים כשהוורידים שלו כלפי מעלה, כדי שהצד החלק והיפה יהיה כלפי חוץ. עליו שמים נקניק שכזה של המילוי לרוחב העלה. סוגרים ומגלגלים את בסיס העלה סביב המילוי ואז מקפלים את השוליים פנימה ומגלגלים את העלה יפה ומהודק לגליל מושלם.

StuffedBrusselsSprout_9324_171223

StuffedBrusselsSprout_9325_171223

ככה ממשיכים עד שמשהו נגמר.

מרפדים תחתיתו של סיר הכי רחב שיש בבית בגבעולים ששמרנו בצד קודם לכן. ממש כמו בתיה עוזיאל שתמיד הכינה מראש. זה מבטיח שהממולאים לא ידבקו לתחתית או ישרפו. לגבי הסיר, ממולאים מכינים בסיר הכי פשוט שיש. רצוי בסיר ג’יפה כמו של סבתות, כזה מאלומיניום. אני קניתי כזה לפני שנה,  בעיקר לקציצות ולסטיילינג.

StuffedBrusselsSprout_9321_171223

על שכבת הבידוד מתחילים להניח את הגלילים הירוקים הללו. כמו פאזל משבצים אותם לכיסוי מלא.

StuffedBrusselsSprout_9326_171223

מיץ משני לימונים, או שלושה. מים עד כיסוי מעל הממולאים, שמן זית ומלח. שעתיים זה ירתח ויבעבע כשהבית מתחיל להתמלא בריחות מעולים.

באמצע הדרך לא עמדתי בפיתוי והצצתי. זה נראה מעולה ומקסים.

StuffedBrusselsSprout_9332_171223

אחרי שעתיים, לאחר שתפו”א לתינוקות הבית הוכן והכל הותקן וחיכה לסיר המלך.

StuffedBrusselsSprout_9340_171223

איזה יופי. איזה ריח מעולה וצבעים נפלאים ואיזה רכות שכזו שהצטברה לה על העלים שקיבלו. סלט רווי בצל ילווה את הממולאים ואיזה בירה טובה שתשטוף את הכל.

StuffedBrusselsSprout_9346_171223

יצא מעולה. קצת יבש כי לא היה מספיק שומן בבשר – נמלא בכבש בפעם הבאה.

וכך משהו שנולד בטעות, בשתילה לא נכונה, הוציא תבשיל נהדר. אמרו חז”לנו זיכרונם לברכה: “איזהו חכם? הממלא את כרובו”

אני בטוח שיש עוד מישהו שם בעולם שמחפש מה לעשות עם העלים של כרוב הניצנים. מיסרו נא לאותו אדם את דבר קיומו של פתרון פה, בתחומי הבלוג

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה Food, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.