Zweimal messen, einmal schneiden

לפני כמה ימים, כשהרכבנו תנור אמבטיה בפינה קשה להתקנה שהצריכה שיפצורים למינהם, אמר לי מישהו (דן) שסבא שלו, היה אומר לו במבטא גרמני טוב –

Zweimal messen, einmal schneiden

ובתרגום לשפתנו אנו – מדוד פעמיים וחתוך פעם אחת. אפשר לראות בזה משהו רק בנגרות – תמדוד טוב לפני שאתה חותך ואפשר גם לראות בזה פתגם לחיים – לפני שאתה חותך ועושה משהו בלתי הפיך – תחשוב טוב ואז עוד קצת.

למה נזכרתי בפתגם שסבא של דן, החבר של אורית ויוסי אמר לי?

אתמול נזכר נדב שהוא צריך להביא עוגה לבית הספר. בית הספר התיכון. לפחות לא צריך סוכריות ונינג'ות. אז אפינו אני ואוהד תבנית של בראוניז הכי נימוחים שיש בעולם (הבראוניז של ארז קומורובסקי – מתכון בסוף) והבוקר נעמדנו שלושתנו מול התבנית ובפינו שאלה – איך פורסים את העוגה שתספיק לכולם?!

BrowniesMeasured_0721_140103

אני מניח שאמא מיומנת הייתה חותכת לחתיכות שוות בלי להניד עפעף – אבל כשלושה זכרים שלפנו מיד מטר, מחשבון וסרגל מתכת וחתכנו לפרוסות של 6.4×4.2 בדיוק רב. צדק לא רק צריך להאפות אלא גם להאכל!

חדות העין מבין הקוראות ישימו לב שהשורה הימנית קצת יותר רחבה. נכון, מדובר בזכות עתיקה שנקראת – זכות האופים – אלה שאפו מגיע להם לטעום מהעוגה לפחות אם לא יותר מעדת הנערים והנערות שיעוטו על העוגה בתיכון.

וכמו שהבטחתי – המתכון של ארז קומורבסקי – מתוך אתר על השולחן

בראוניז של ארז קומרובסקי

מתוך גיליון 77 של "על השולחן"

מתכון שפרסמנו לראשונה במדור "תרשמו מתכון" בשנת 1997. את הבקשה למתכון שלחה לנו מנויה בשם איריס מנובלה (לימים איריס גלברט), היום מנהלת מגזין "על השולחן".

חומרים:

350 גרם שוקולד מריר קצוץ
250 גרם חמאה
1 ספלון (40 מ"ל) אספרסו קצר או קפה נמס חזק [איתן – אני שם יותר – אספרסו ארוך לפחות]
3/4 1 כוס (245 גרם) קמח לבן מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
4 ביצים
2 כוסות (400 גרם) סוכר
1 מקל וניל
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה.
+ ממיסים את השוקולד והחמאה על סיר כפול (ביין מארי) או במיקרוגל.
+ מקציפים בעזרת וו גיטרה ביצים וסוכר עד לקבלת קרם תפוח ובהיר. חוצים לשניים את מקל הווניל ומגרדים את גרגירי הווניל לתערובת הביצים.
+ מוסיפים את השוקולד המומס לקצף הביצים ומקפלים פנימה את קמח ואספרסו עד לקבלת עיסה חלקה. יוצקים את המסה לתבנית (המסה צריכה להיות בגובה 2.5-3 ס"מ) מרופדת בנייר אפיה ומפזרים למעלה אגוזים.
+ אופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ למרכז התבנית יוצא עם פירורים לחים.. מוציאים ומקררים על רשת.

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה Food, Thoughts, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על Zweimal messen, einmal schneiden

  1. kirschilan הגיב:

    כמו שחמי נוהג לומר – חתכתי פעמיים, ועדיין נשאר קצר מדי 😉

  2. רונן הגיב:

    תמיד, אבל תמיד חייבים לחלק שווה בשווה.
    לדוג': 1.2 תפוח אדמה, 0.85 עגבנייה, ו – 0.72 ביצה קשה
    זו חלוקה ידועה שהיית שותף לה אי שם בפסח 1997

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s