אחרי רומא, אכול כמו רומאי – סלטימבוקה א-לה רומאנה

היום נלמד כיצד להכין מנה רומאית קלאסית שתרשים את בני ביתך וגם הם ישמחו שחזרת מרומא וישכחו שבעצם לא לקחת אותם וכל מה שהבאת להם זה כמה גבינות וצרור של פרושוטו. גם סיפורים הבאת אבל הם כבר שמעו אותם ולכן מומלץ שתכין להם משהו לצהריים ואז הם יהיו מבסוטים.

סָלטִימְבּוֹקָה אַ-לָה רוֹמָאנָה. Saltimbocca alla Romana.

(זהירות – לא כשר ולא משהו שהרופא ימליץ עליו)

מעדן איטלקי פשוט להכנה. אני מכיר כמה גרסאות, שהמוכרת בהן כורכת שניצל עגל, פרושוטו (אותו בשר חזיר מיובש מהעיר פארמה), עלה מרווה וכל הטוב הזה מגולגל לגליל הדוק שמטוגן בשמן עמוק, לעיתים מצופה בקמח או בפירורי לחם, לעיתים נוצר בתוכו מעט גבינה שמותכת ומטפטפת לך על המכנס היפה שבחרת למסעדה. אבל ברומא, אוכלים את הגרסה הרומאית שהיא לעצלנים יותר אבל טעימה לא פחות

SaltimboccaAllaRomana_8150_130713

  • ניקח כמה פרוסות של שניצל עגל (כף, למשל) או אם בדיוק נגמר כשנזכרת בשישי בצהריים אז גם סינטה נקיה משומן תלך מצוין. נעריך פרוסה גדולה לאדם.
  • על כל פרוסת בשר, נדאג שיהיה פרושוטו פרוס כל כך דק שאפשר לראות תוכנית ראליטי דרכו. רצוי שזה יהיה פרושוטו תוצרת בית שנקנה במעדנייה ברומא שפשוט תפסת בה מחסה מגשם מפתיע באמצע יולי. הערה: הגשם אינו חיוני להצלחת המתכון, אבל עוזר. אפשר גם לקנות פרושוטו בארץ במעדניות.
  • עלה טרי של מרווה, או שניים לכל פרוסה, מהאדנית בחוץ, או מחבילה במקרר
  • חמאה
  • שמן זית
  • יין מרסלה מתוק ואדום

SaltimboccaAllaRomana_8154_130713

הוראות הרכבה

  • מסירים שומן מהבשר, שמים אותו בין שני ניירות אפיה וחובטים בו נמרצות עם קופיץ, מערוך, פטיש שניצלים. אפשר להוציא אגרסיות אבל לא לקרוע את הבשר בבקשה. אנחנו רוצים אותו דק ואחיד בעובי.
  • מניחים ברגש פרוסת פרושוטו על הבשר ודואגים שלא יציץ החוצה – או חותכים או מקפלים פנימה.
  • מניחים עלה מרווה על השניים. אם חותכים את השניצל לשניים כדי להקל על הטיגון או אם הוא גדול, מותר לשים גם שני עלי מרווה. האפיפיור כבר לא יקה גרמני אלא ארגנטינאי נינוח – הוא לא ירדוף אתכם על זה.
  • מהדקים את הכל עם קיסם כדי שלא ייפרד בטיגון. נא לזכור לומר לאנשים לפני שהם נוגסים שצריך להסיר את הקיסם

SaltimboccaAllaRomana_8156_130713

עכשיו מטגנים. איש, איש ומצפונו, ממיסים חמאה ושמן זית (להעלות את טמפרטורת השריפה של מוצקי החלב) ומניחים בזהירות את החתיכות במחבת, מרווה למעלה. צריך איזה שתי דקות ואז להפוך לעוד קצת בזהירות.

SaltimboccaAllaRomana_8160_130713

מוציאים את החתיכות לצלחת ומכסים בעוד צלחת או נייר אלומיניום לשמור את החום. ממשיכים לטגן ומדי פעם מרחיקים אנשים שהריח המופלא משך אותם למטבח. שולחים אותם לערוך שולחן. אם צריך, מתגברים שמן זית או חמאה. בינתיים פותחים את בקבוק המרסלה ומוזגים לכוסית קטנה.

שותים את הכוס. מגיע לכם. וחוץ מזה עם כל החמאה והפרושוטו והבשר צריך יין אדום ללב?

כשהכל מוכן, מנמיכים אש ומוזגים בעדינות מרסלה למחבת ומגרדים את השאריות מהתחתית. את הנוזלים שהצטברו בצלחת של המוכנים מוזגים בזהירות למחבת ומצמצמים את העסק, עד שהוא מסמיך. לקראת הסוף זורקים קובית חמאה קרה וממיסים אותה.

מגישים עם הרוטב מעל. הולך מדהים עם פולנטה או ניוקי א-לה רומאנה, או פסטה קצרה.

SaltimboccaAllaRomana_8165_130713

אם כואב, תזכרו להוציא את הקיסם בחתיכה הבאה. בתיאבון.

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה Food, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על אחרי רומא, אכול כמו רומאי – סלטימבוקה א-לה רומאנה

  1. יובל הגיב:

    הפרושוטו מאיטליה אזל… היכן ניתן למצוא פרושוטו איטלקי בארץ?.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s